Rabu, 29 Februari 2012

wordless wednesday###-bagi kasi besar..

Jumaat, 24 Februari 2012

on your mark...GO!

kejar kejar...haahahaha apa yang kejar..kerja due date...ahahaha..

bila due date?

4 Mac 2012

Ada apa hari tu?

waaaaa besday adaniiiiii.............


aduhaiiiii...anak mummy yang sorang nih dah nak besday ker....alahai...cam baru jer bersalin semalam....hahahaha....mengimbau kenangan lampau tuh..

takpelah...disebabkan nak wat birthday party sikit...cam biasalah..sebab 1st besday kan..camtuhlah...panggil ramai2 makan...yang ni jer le..pahni yang besday berikutnya pandai2 jer la nyah....layan kat umah ngan KFC jer le...hahahaha..itu biasa..

ok...disebabkan nak wat party sikit nih..jadi banyak gak nak prepare...sib baik ada cik ja...so berbahagilah sikit tugas2 ini..papa mana? papa ada tapi bz sikit...jadi mummy take over k...

ok banyak benda gak nak kena pk..
1. makan2 - sib baik nenek ngan atok ada leh tolong ejaskan bab2 makan
2. khemas- atok
3. hiasan- mummy..lum wat lagi
4. goodies- totaly cik ja ok..tak tau la rupa camner..
5. kek- cikja...
6. invitation kad- setel...

hahahah

banyak lagi tapi yg kecik2 tuh wat taknampak jer lerr...

hihi...tunggu nanti mummy update lagi k...

selamat sudeyyy

wahhh mode romantik sbb dapat tgk gambar Lisa dan yusri kaweenn...uuuuuuu i like sangat...mekap marveles...wahhhhh..yusri jer nampak cm tua..hahahaha..takpelah kan dapat isteri comey...layannn

comey kan gambar candid nih...oh my......lisa jerit...

selamat pengantin baruuu....

Isnin, 20 Februari 2012

tertunai hajat...

hajat oh hajat...



pilih ikan ikan dan seafood dulu k

tu dia ikan bakar ..ikan pari nih


 sayur..mix vigie..mushroom and brocoli


tgh tunggu makanan sampai



butter prawn



 sotong tepung


 ni tak tau nama apa..mentarang ker apa tah

kerapu 3 rasa..



posing lu sebelum pulanggg...
....

..
..







apa hajatnye mummy oiii...

ooooo mummy berjahat nak makan kat menera tinjau yang dekat ampang tuh...

ok papa pun bawakan mummy, atok , nenek semua..pg tadi ke sana....tetapi hampa kecewa...musnah harapan...tetiba ada gantung banner besauuuuuu...DILARANG MASUK...uhuk uhuk..sadis nyer......hancur harapanku...


pastu papa terus teruskan harapan mummy untuk makan ikan bakar di tanjung harapan Klang ..amboiiii main sambung sambung harapan lak kan..

ok takper..so we all pun menuju ke sana..papa tak pernah pegi...tapi dgn bantuan GPS redahh jer...akhirnya sampai lah jugak..yeayyy

ok masa memilih ikan ikan , udang sotong dalan menatang laut lain utk dibaar dan dimasak...


suasana nyaman.....betul betul tepi laut tapi tak nampak sangat kapal sebab malam...ok layan gambooooo..

Khamis, 16 Februari 2012

im waiting n still






Jom cuti cuti...ke mana lagi lah mummy nih kan..hmm ni plan "mamas trip" all mama mama kat opis nak berjalan ke bandung ...nak shopping katanya..hahaha..tanpa papas..papas semua dikuarantin di rumah ngan anak-anak k...ni sebenarnya plan ngan opismate nak ke bandung...tgk lah klu dapat syukur..tak dapat malang lah....huhuhuhu...

lama dah tunggu nih...sian mummy....


Selasa, 14 Februari 2012

dulu dan sekarang..

 saja nak show gambar baby anak anak dara mummy nih...lain dah muka ..hikhik...


 Nur malisa adani ... kiri- umur 2 hari...kanan- umur 11 bulan




 Nur Maysaa Damia ...kiri -umur 6 hari..kanan- umur 3 tahun++


macam sama jer masa baby kan kan....
wahhhh...sedih ..anak anak dah besar...maksudnya mummy dah tua..
waaaaaaaaaaaa

under construction !

blog ini tgh dikemaskini bagi memberikan suasana baru mummy berblogging...nantikan wajah baru..k..akan diperindahkan sedikit sedikit sbb skang tgk bz..so this is my latest template without sebarang edit...nanti dah siap..u all leh lawat k...babaiii

Isnin, 13 Februari 2012

here we come...CAMERON..

ececececehhh...ni post holiday villa lak ..hahaha..kami me cameron untuk 3 hari dua malam...bermalam di Century Pine Resort...ok lah resort nih..kat Tanah Rata...betul2 depan taman kat tanah rata tuh....


kami bertolak dari sabak bernam sebab pergi kenduri kawan ukm..then terus naik cameron...sampai dalam jam 6 pm lah...sib baik mummy booking awal2 hotel..sbb atok ngan nenek pun pegi jugak..last minit cari hotel..sib baik ada kat brinchang..dah jauh lak ngan cucu cucu nya tuh..takpe lah..bercuti jalan2 makan angin kan...

bilik kami..dari dalam ke luar..luar ada garden sendiri..ni namanya Delux garden

malam tuh..kami bersiap utk gi cari makan..hemmm disebabkan kedai makan dekat jadi mummy suggest jalan kaki jer...jalan punya jalan..dan jalan jalan sampai la kat kedai makan nih...order lah nasi goreng..lama wehh tunggu ..sebab ramai kot..dah siap byr lah..terkejut mummy..mahai nooooo nasi goreng nyer..RM6 satu...wah wah wah...azabbb camnih...kalah starbuck...papa kata kalau camnih baik makan kat starbuck je..uhuhu..takpe lah papa...malang nasib kita...

esoknya hari pertama..kami ker BOH bharat plantation..ygk teh..sebonar nyer mummy nih dah lama tak naik cameron ..last pegi masa anak dara ..masa tuh family day opis mummy dalam tahun 2005 camtuh...haaa lama kan...rindu lah bau bau sejuk ladang teh nih..ewaahh..kakak mia ngan adani ..lagi lah tak pernah naik cameronn..papa pun sama..last pg masa keje tempat lama..tu pun pg hospital jer...



BHARAT teh plantation..kakak terlebih seronok


lepas pg bharat kami naik ke brinchang utk ke sg palas lak... tapi ya allah....jem nyah oii..... sanggapppp...3 km 3 jam...amik ko..tapi disebabkan kami nih nak hepi2..so redah jer...asal nampak tempat best2 tepi tepi jalan jer berhenti...

kami singgah kat butterfly farm, rose garden, bee farm, cactus ...semua lah....last ke sg palas...hahaha sosat mak oiiii cari simpang ke sungai palas tak jumpa.... adani ngan kakak mia sonok lah sangat tgk2 binatang..pokok2....kaktus...terutama kakak, siap tanya..." bila kakak boleh petik strawberry nih"...hihi..maklumlah papa taknak berhenti kat ladang strawberry sbb ramai orang..so mummy suggest esok jer pg masa arah balik...senang..kan...sabar ye kakak..


kat butterfly garden

kaktus garden.... kakak geli


adik nak makan lah tuh.....kakak kontrol ayu

adik...lidah tuh masuk sikit....leka lah tuh

kakak lapar ker.....ish ish 


tq papa..bawa adik jejalan..muaahhh


kat sg palas....menikmati teh dan pemandangan cantik

lompat semua....adik sonok..kakak lupa lompat


PEACE.... yo


balik dari sg palas...malam tuh papa terus beli makan malam..malam tuh kami makan marry brown jer..sonang...adani dan kakak dah tdo kepenatan dr dalam kereta lagi..dah masuk hotel..terus mandi ..dan rilek2 dalam bilik jer...

esoknya balik ..kami singgah kat bharat teh..dan strawberry utk bagi kakak petik strawberry...

boleh ke petik nih..nape kecik sgt stwrberry nih..huhu..

yeaaa...berjaya kakak mengumpukan sekotak strawberryy...yummy..boleh lah kak..adalah dalam RM9 tuh ha...


wow...moral of the story...best lah bercuti sekali sekala....ok tatatata...

Ahad, 12 Februari 2012

Oh adik...

Huhuhu..cepatnya masa berlalu....dah nk setahun nur malisa adani...


Terkenang dulu betapa susah membawa nya di dlm perut...huhu...sampai domok mummy..huhu..


Mrlahirkan...menyusukan...memandikan...mendukungkan..membelai..mendodoi..menyalinkan...


Semya dah berlalu..segala kesusahan menjaga mu dlm pantang..sbb sawan tangis...aduhai meroyan mummy ms dlm pantang duhai anak...


Kini senyum mu ..tawamu....mulut comey lotte mu...eeeee digerami semua yg memndang...keletah tatkala dirimu memula langkah..mencuit sesiapa yg memandang...kerna tak percaya dirimu sekecil itu sudah mampu bertateh sendiri....


Kesusahan..kepayahan mummy yg dulu ilang tika melihat dirimu kini sudah meniti usia satu tahun...pd mulanya mmg terasa masa meniti terlalu lmbat...tspi sekarang masa berlari begitu psntas sehingga tak terkejar dek perkembgnmu yg cukup mummy rindui...


Duhai adanu..semoga dirimh sentiasa diberkati ysnv maha Esa....semoga sentiass dimurahkn rezeki...syukur ya Allah kerna mengurnia kan ku harta yg cukup bernilai dr mana mana harta di dunua ini..kerna harta ku ini adalah harta hingga akhirat....semoga jadi anak yg solehah wahai adani ku...


Mummy syg adani

Papa sayang adani

Kakak pun sayang adani...


Selamat meningkah usia SATU TAHUN sayang...mmmuuahh


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sabtu, 4 Februari 2012

TETIBA ada makhluk PANAS PUNGGUNG

hahahaha....ada org panas punggung ngan post mummy yang dahhhh lamaaaaa tuh..tetiba bagi komen camnih..

Haish, please lah. Poyonye blog post ni. Tak payah nak bgtau satu dunia ape yg you spent on your kid. Sebab bunyinye to us, you menyesal beli mahal2. Kalsu orang yg memang betul2 humble, die takkan menunjuk :) org yg inferior sahaja yg kena ungkit bgtau ape yg die belanja. Its so pathetic! Kalau ikhlas, kita tak ungkit :) ingat tu

dah komen pastu tak bagi nama atau link....nampak sangat pengecut nyer orang..pandai cakap tapi taknak tanggung risiko malu...setakat cakap belakang tuh boleh lah yer...dah baling najis sorok tangan kan...eiiiiii....

rasanya org nih tak pandai baca abis kot...cer baca post tuh dgn teliti dan belajar ABC k...
yang dier terasa sangat tuh nape?... hayaaiii ini olang aaaa manyak dengki ooooo... talak baik oooo..sapa sekalang yang mau tunjuk bagus..lu ka wa....hahahaha.... ini olang memang talak pelajaran tinggi punya lo.... sian sama lia.... talak baca abis wa punya celita..wa cakap wa sanggup berhabis kerana anak..wa detailkan apa wa spend utk my dotter...satu persatu...lu sudah terasa ka... alaaa.....sian sam lu...haishhh....lu talak leti baca ka..lu baca abis la...baru masuk tangan dalam lombong lu sudah tau berapa dalam lombong ka....hayaaa..manyak low education punye olang nih....manyak kesian looo....wa mau tunggu kalau lia ada balas wa punya post ini...kasik sambung belajar lah amoiiii.... 

kalau tak suka takyah baca...aduhai..nape nak cari barang2 murah utk baby ker..silakan..nanti penyakit jadinya....berbelanja bagi yang mampu yer..sila ukur baju pada badan sendiri....

mummy cukup tak senang dgn pengkomen2 camnih... org tak minta datang rumah orang..tetiba ketuk main terjah tanpa kesopanan dan tatasusila..assalamualaikum bro ker sis tah..jantina pun mummy tak tau...toyol kot main selinap2 rumah orang nih...tak suka baca atau rasa tergugat bila membaca sila lah tutup laptop ...dengar selawat byk2 k...ni rumah orang buat cara rumah orang k...

layannnn..... wahai makhluk Allah yang PHD...

kalu lu tak suka baca ...tak perlu baca.... k..ini untuk orang yang high level nyer education k... berpikiran terbuka sikit....minta baca post tuh betul2...k..kita orang melayu ada budi bahasa...beradab...jadilah melayu yang berhemah... berani kerana benar..takut kerana salah..lepas2 nih..kalau OLANG tinggi PHD nih komen lagi..... lantak ko lah labu......eh labi...labi tuh penyu kan...haaa sama lah...agagagaga ASSALAMUALAIKUM.....
 

supercutemummy....ME.... Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting