Jumaat, 5 Februari 2010

tak sesuai..

semalam mummy n papa bawa mia pergi klinik..mia batuk n selsema...sian dier..batuk teruk malam semalam...mummy berhajat nak pergi klinik pakar kanak-kanak putra kat bukit rahman putra tuh, sbb mia dah biasa kat situ..tapi tutup lak..hmm sbb hari khamis dier bukak sampai kok 1pm jer..alahai..so mummy n papa decide pegi putra medical centre (PMC) yang kat sebelah klinik pakar tuh...kenapa tak pegi klinik pakar tu esok? sbb papa ada hal sampai malam hari nih..so tak boleh lah..jadi terpaksa gak pergi PMC tuh..mummy tak pernah bawak mia ke situ...takper lah mummy kata..kiter try camner...so papa register..n we all tunggu doktor panggil..mummy tengok nama kat kaunter tuh..hari nih..ada doktor kanak2...Dr. MArina....perempuan..ok lah. lama gak we all tunggu kat luar tuh..mia siap main playground lagi..punyer lama tunggu tuh..then nama mia dipanggil...'adik nur maysaa......" ha tuh nurse dah panggil' jom mia....

we all pun masuk , mummy dukung mia...masuk2 jer nampak doktor marina tuh...ekspresi muka cam tak mesra jer....tak macam Dr Tan yang kat klinik pakar tuh..ye lar u kan doktor kanak2...tegur lah kanak2 yang masuk bilik u tuh...HAI ker.....tegurlah apa2 pun..ni masaaaaaaammmm jer..dalam hati mummy..."apa lah doktor nih"...then mummy cakap lah mia batuk selsema...pstu tu doktor nak mintak check lungs damia...stestoskop...masa tuh mia takde atas riba mummy..mia pegi main kat meja depan doktor tuh (memang ada tempat main dalam bilik doktor tuh)..itu mummy puji lah..untuk bagi kanak2 leka ngan mainan..then mummy amik mia, letak atas riba...masa nak check tuh..TAK MESRA langsung....ye lar...agah2 lah kanak2 tu kan...nak jadi doktor kanak2 tapi tak pandai nak communicate ngan children..HOW COME?....apalah...ishhhh...mummy TAK SUKA lah doktor nih...

pastu...mia meronta nak turun main balik...so mummy lepas kan lah..then doktor tu cakap." mak nyer jangan lah turun kan lagi , doktor tak abis lagi' nada dier cam perli....dalam hati mummy..eh doktor nih..ingat anak i nih umur 2 bulan ker....leh peganggggg jer tak gerak2...she is ONE YEAR old okayyy.....of coz lah nak main2....jalan2....klu dihalang menangis lah...apalah...klu Dr Tan ...dia akan pujuk2 kanak2 tuh supaya leka ngan mainan yang dier pegang..then dier leh wat check up....ha kan bagus...dalam hati mummy..tu lah beza doktor melayu ngan doktor bangsa cina...melayu ni kekadang mudah lupa...klu penat jadi doktor...then resign....duk umah jaga makan minum anak....

mummy rasa nak kuar cepat jer dari bilik doktor yang ego tuh...ish...muka tak senyum langsung...lepas kuar dari bilik doktor tuh..tetiba papa kata" apa lah doktor nih..tak mesra langsung...." ha bukan mummy yang pk cam tuh rupanya papa pun sama..."ha'ah..ni the last time kiter datang sini....lain kali tak yang pegi sini dah...."

mummy tak kata semua doktor kat PMC tuh tak mesra..hanya sebilangan jer..dan kerana nila setitik nih rosak susu sebelanga..then mummy TAKKAN SUGGEST kan tempat ni kat kawan2 mummy.....klu nak pergi klinik kanak2..pegi tempat lain..n yang paling mummy SUGGEST adalah KLINIK PAKAR KANAK-KANAK PUTRA (sebelah PMC tuh)...itu the best..sebab klinik dier..
first- bersih sangat....nak masuk kena bukak kasut..so klu anak kiter nak main2 kat dalam tuh leh main dengan bersih
second- ada playland yang best dalam tuh...mia suker..
third- klinik dier luas tak banyak perabot sbb nak bagi kanak2 lalu lalang dengan baik
fouth-YANG PENTING DOKTOR TAN YANG SANGAT BAIK,PERAMAH, MESRA, LEMBUT dengan kanak-kanak, SANGAT PRIHATIN , suka main ngan kanak2,dan sedia mendengar keluhan parents tentang sakit anak mereka,sentiasa senyum, n overall she is very NICE PERSON low profile...i like....
fifth: pembantu yang jaga kat kaunter pun sangat baik dah peramah..suka tegur2 baby...


haaaa..camtulah...kesimpulannya mummy memang tak suka Dr kat PMC tuh.....ta suker tak SESUAI....

8 comments:

Tanpa Nama berkata...

Buat saya, saya memang ngam dengan Dr Serena (Klinik kanak-kanak Serena). Mungkin boleh cuba...

~YUN~ on 5 Mei 2012 9:10 PG berkata...

Hi,i pn ada experience dgn doc marina,1st and last la jumpa die,die blh perli and marah..i will never step again kat pmc jumpa die,buat i puji dr zarul sgt baik

Tanpa Nama berkata...

Dulu dr tan tu pernah bertugas di pmc......baru buka klinik sndiri... Mmg dr tan dr yg bagus.....

Farha berkata...

Dr Marina, masa mula2 jumpa dia dulu, saya pun tak berapa berkenan. Tapi lama2, saya jadi suka pulak. Dr Marina baik sebenarnya, cuma muka dia tu nampak agak sombong.

Pada saya, Doktor Marina seorang doktor yang baik & bagus. Bertambah saya suka pada dia, selepas dia treat anak saya di wad PMC bulan lepas. Puas hati. Dia pandai bergurau sebenarnya.

Tak kenal maka tak cinta.

SSfatihah on 15 Februari 2013 10:38 PTG berkata...

I pn ada bad xperience dgn dr marina.1st n last la jmpa dia.but dr zarul n dr ratna sgt baik.

Tanpa Nama berkata...

Pengalaman yang sangat buruk di PMC. Especially Dr Marina yg tak ada hormat pada patient langsung. Cara cakap tak friendly tu satu hal lah, muka sombong dan ego tu satu lagi hal tapi yg tahannya, dia treat kita mcm org bodoh tak ada info langsung tu yg tak boleh tahan. Dah la charge mahal, buat test yg tak perlu. Bila kita bertanya mula la takut2 kan kita pasal worst case scenario. mmg la ibubapa jadi risau. Dr Zarul mmg baik tapi jika bersalin di sana mmg akan guna pakar kanak2 lepas delivery so conclusionnya jangan pegi situ. Pergi sana kalau anda nak rasa risau marah dan kena ketuk dalam bill.

Tanpa Nama berkata...

Sy pun bad experience dgn dr. Datin tu...serius menyampah!! Xlayak jd doktor kanak2 n xde respect langsung kat parents patient! NOT RECOMMENDED!!

eima on 21 Ogos 2014 10:22 PG berkata...

Tapi klinik dr.tan dah pindah xde kt sg.buloh lg huhu. Tp klinik dr tan mmg best. She's very polite

 

supercutemummy....ME.... Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting