Khamis, 22 Oktober 2009

TuNanG IzwAn....

10/10/09..cantik kan tarikh tuh..hari sabtu..i cuti hari nih..kami sefamili ke johor untuk majlis tunang adik ipar i kat sana..along the way..tak lah lama sangat..damia duk seat belakang ngan cik ja n neneknyer...

notti tul dier..mulut tak pernah senyap..tatata..papapa.mamama..lalala..smua suku kata kuar dari mulut mungil dier tuh..terhibur lah kami dlm perjalanan..hehe..mula2 cam ngantuk jer tapi last2 tak tido jugak..setelah 2 jam journey, kami sampai gak ke jementah..tapi tersesat lak..huhu..terlajak jauh lak tuh...hmmm....yang best tuh..mia eyak lak...so kami berhenti kat satu masjid cantik tepi jalan tuh...dah settle kan mia....we all sambung cari umah yang dituju..jumpa lak rombongan di tepi masjid kat depan sikit jee dari tempat kami berhenti..hmm sebonarnye jauh gak lah...haha...then teruskan perjalanan ke rumah tunangan itu..rumah cantik molekk lah....masuk jer umah...wah cantik gak dalamnyer..lcd tv tuh....ada pelamin siap..huish..bertunang pun pakai pelamin ka...dalam hati jer i cakap..hmmm biasalah org sekarang..hehe...dah sampai makan tengah hari dulu..dah siap baru cerita2 lah...tukang cakap belah pompuan bapa mertua i..tapi tak berapa pandai sangat nak cakap..sepatutnyer tak boleh bagi bapa sendiri kan..kena suh pakcik makcik yang handle benda2 cam tuh...kan kan kan....dalam duk berbincang org tua2 tuh..si tecit damia duk kehulu ke hilir ..cam penanggah lak..



.anakanda ku itu memang tak reti duk diam....setelah beberapa jam di situ tiba masa kami balik..dalam kol 6 gak lah baru bertolak balik..tapi kami singgah kat putrajaya umah tok su..open house..makan kenyang dulu baru balik umah..damia dah kepenatan sampai tido pun ngigau ..hehe..love u damia....

1 comments:

nurul wahyu razman on 22 Oktober 2009 8:59 PTG berkata...

ulas ulas..

 

supercutemummy....ME.... Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting