Sabtu, 16 Julai 2011

hari yg merisaukan mummy......

hari ni sabtu 17 julai 2011...

pagi kol 11am kami keluar ke putra medical centre untuk sunatkan adik adani...hmmm adik lambat sunat...kakak dulu masa 44 hari dah sunat kat jerantut ngan nenek tua huuuuuuu horror masa tuh sebab nenek yg sangat tua, jln pun ketar2..sunatkan adik...mummy tak sanggup tgk..tapi sebab family belah papa dah panggil nenek tuh tuk sunat sooo ikut kan jer...

disebabkan takut jd cam kakak, kali nih..adik adani mummy sunatkan kat klinik jer..hehe lagi senang doktor wat..steril semua bende...setel....

tapi yg tak best nyer 2 jam tunggu turn ..baru siap...bosannnn sehhh..sib baik adik tak meragam..kakak mia sibuk main taman jer...

adik masa tunggu turn dier..


pastu kami pg lunch ..then balik umah...adik dah ngantuk...tidokan dulu...sampai kol 2.30 adik bangun..then papa ajak pegi umah adik dier kat sentul..ok kami pun pg ...


duk sana lama gak..pastu kakak ipar ajak gi makan kat al azmi garden kat sentul......dlm hati mummy..leh ker nak makan luar nih..memalam lak tuh..ngan adik adani yg selalu kol 7 dh tido..hmmmmm...tgk la camner....


masa sampai tuh...mummy minta papa letak adik dalam carseat dier pastu nanti masa kami makan letak jer adik atas kerusi...harap2 plan mummy nih menjadi lah taknak bg adik meragam...


kakak ok jer....senang diurus...mummy risau adik nih..sebab b4 nih kami tak pernah kuar memalam cam nih sejak adik lahir....


lepas semua dah order makan...pastu makan...makan dan makan...adalah dalan 2 jam makan.....adik adani senyap jer dalam carsear tuh..perhati sekeliling..pastu isap jari..tak tido pun...tapi khayal...hehehehe...very gud gurl lah adik....kakak lak mummy bg air batu ..gerenti senyap jer...feveret dier lah air batu tuh...makan nasi banyak gak b4 tuh...






then dlm kol 10.30 kami balik...fuh lama tuh...masuk kereta jer..kakak mamai dah...kakak nih senang klu masuk kereta gerenti tido ..adik lak duk dlm carseat dah mamai.....khayal tgk lampu pastu tertido sendiri...alhamdulillah...semua tido....hehehe...senang.....


kesimpulanyyan hari yg merisaukan mummy..
1. sunat adik...risau adik nangis tak henti2 cm kakak klu sakit....tapi adik tidak rupanya...nangis sebelum jer jap.....pastu sengih2...
2. kuar makan malam2 kat restauren.....huhu...risau...tapi ternyata adik memang sangat baik...dah senang dijaga...

hehehehehehe..mummy ske ske...

1 comments:

ederq on 19 Julai 2011 1:26 PTG berkata...

sunat budak tak sakit kot eh. nangis berapa saat je kan dorang ehehe.
good girlnya adani ni. kalau eisya berjam2 mananya :p

 

supercutemummy....ME.... Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting