Khamis, 2 Jun 2011

ADANI 3 bulan

wahhh sekejap sudah masa berlalu..adani dah 3 bulan... genap umur dier 3 bulan..papa dan mummy bw adik utk suntikan imunisasi 3 serangkai dos kedua...kali nih mummy malas dah nak wat kat DEMC sebab jauh..so skang dah wat katt Klinik pakar kanak2 putra..sebelah PMC.. Dr Tan.. Dr nih memang best lah... kenapa mummy ckp camtuh..sebelum2 adik klu cucuk mesti nangis..tapi klu ngan dier..adani nangis masa cucuk jarum jer..pastu tak nangis pun..very gentle lah... terpegun mummy adik tak nangis pas cucuk tuh...hehehehe....kuar dari bilik doktor..papa dukung terus gelak2..adani adani..



Dengan usia adani 3 bulan, dia dah boleh:

1. hisap semua jari termasuk lengan2 dier..hehe
2. tendang2 kaki dengan kuat masa dalam carseat menyebabkan kepala dier terhantuk..hayooo
3. angkat kepala cam nak bangun , bila lama sangat duk dalam carseat..
4. dah kenal pengasuh dier..akan gelak2 bila pengasuh nak amik dier masa mummy hantar waktu pagi tuh..
5. disebakan jarang ngan nenek..akan nangis klu lama tak jumpa...(tak macam kakak, apa2 semua nenek).
6. susah dah nak tidur lena waktu siang..selalu tdo sangat sekejap dlm 30 min jer..pastu nak bangun main...tapi malam sangat good girl..tdo awal kol 8mlm bangun kol 3 am minum susu pastu tdo balik
7. masih tido berbedung kain batik nenek..hehe..klu tk sibuk tangan tuh nak tonyoh mata..
8. suka sangat main ngan papa dier..akan gelak sakan klu di agah papa...ngan mummy kurang sbb mummy asyik suh tdo jer...hahahaha
9. klu bawa gi jalan dah kurang meragam...dengan syarat ..dukung saya..hehe..kli letak dlm stroller tahan 5 min jer..pastu menggeliatlah cam beluncas..
10. minum susu botol dh takde meleleh kat tepi..
11.. tapi adik nih satu jer kelemahan hehehe.. air liur selalu keluar...gara2 mummy dulu kepingin nak makan pizaa tapi tak sempat..dah beranak dulu/....huhuu...




selamat meniti usia 3 bulan NUR MALISA ADANI.. we all love u..from Papa, Mummy dan kakak mia.....

1 comments:

ederq on 7 Jun 2011 1:34 PTG berkata...

alo comel. samala dgn eisya suka main air liurrr huhuhu. jenuh nak lap2.
ni perangai dah lebih kurang eisya ni hhiihih

 

supercutemummy....ME.... Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting